Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Kanalazz mákőrleményt az egészségedért!
  2024-01-14 21:39:29, vasárnap
 
  Naponta 1-2 evőkanál mákőrlemény joghurtban elkeverve vérképző és csonterősítő, jót tesz az agynak, támogatja az immunrendszer, a szív- és érrendszer egészségét, segít, ha súlyfelesleged van, ráadásul szépíti a bőrt és hajkoronát. Sűrítésre is használható, mert nagy mennyiségű folyadék felvételére alkalmas. Jól helyettesíti a darált mákot!

Mi az a mákliszt vagy mákőrlemény?
A mákliszt a mákolaj előállítása során készül. A mákszemeket kisajtolják, aztán leőrlik. A mákőrlemény magas rost, fehérje és ásványi anyag tartalmú liszt, amit önmagában vagy sütéshez-főzéshez használhatunk.

VEGÁN, PALEO ÉS GLUTÉNMENTES
TERMÉSZETES ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG
ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX, DIÉTÁS ÉTREND RÉSZE
GMO MENTES

10 érv a mákliszt magőrlemény mellett:
1. Kiemelkedő tápanyag forrás

A mákliszt nem csak ropogós ízt ad a pékáruinak, hanem jelentős egészségügyi előnyöket is biztosít. A mákőrlemény nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét, aminosavakat, élelmi rostot, kalciumot, káliumot, magnéziumot, foszfort, jódot, tiamint, folátot, mangánt, vasat, rezet, cinket, szelént, A-,C-,E-vitaminokat (B1,B2,B3,B5,B6,B9) és egyéb táplálékkomponenseket tartalmaz.

2. Jobb memória és kevesebb stressz
A mákőrlemény összetevői javítják a neurotranszmitterek működését és az agy kognitív funkcióit. Segítenek az új agysejtek fejlődésében és megfelelő növekedésükben. A mákőrlemény támogatja az idegrendszer egészségét enyhíti a stresszt és az idegi nyugtalanságot.

3. Szívtámogatás és koleszterinszint szabályzás
A zsírsavak, mint az olajsav és a linolsav, bőségesen megtalálhatóak a máklisztben, ezek adják az édeskés aromáját. Segítik csökkenteni a ,,rossz" koleszterinszintet (LDL) és javítani a jó koleszterin (HDL) értékeket, szabályozzák a vérnyomást, a szívritmust, és megelőzik a szívdobogásérzést.

4. Haj és bőrkúra
A mákliszt éltető tápanyagai táplálják a bőrt és a hajat. Kifejezetten ajánlott bőrgyulladások és ekcéma esetén. Bőrviszketésre, kiütésekre, néhány csepp citromléből és máklisztből készült paszta, gyors segítséget nyújt, és még a fájdalmat is enyhíti. A mákliszt használható természetes hajmaszkként, hogy leküzdjük az olyan hajproblémákat, mint a korpa, a sprőd haj, a hajhullás és a szétnyíló hajvégek. Keverjük össze kókuszolajjal, oszlassuk el alaposan a fejbőrtől kezdve egészen a hajvégekig, majd 20 perc hatóidő után a szokásos módon mossunk hajat.

5. Segíti az emésztést
A máklisztben található rostok kiválóan kezelik a székrekedést. Serkenti a bélmozgást és segítik a fontos tápanyagok felszívódását az emésztőrendszerből.

6. Erősíti a csontokat
A mákliszt nagy mennyiségben tartalmaz kálciumot és foszfort, melyek támogatják a csontok egészségét. A mákőrlemény rendszeres fogyasztása hozzájárul az erősebb csontozat kialakításához, a csontritkulás elkerüléséhez, a csontsűrűség javításához. Meggátolja a csontok károsodását és biztosítja az erősebb csontokat és izmokat.

7. Testsúlycsökkentés és anyagcsere
A mákőrlemény kifejezetten ajánlott testsúlycsökkentő diéták alapanyagaként, hiszen magas a rost és fehérjetartalma, melyek az ásványokkal kombinálva együttesen felelnek a megfelelő anyagcsere-működésért, legfőképpen a szénhidrát és zsír anyagcseréből veszik ki részüket.

8. Csökkenti az álmatlanságot
Nyugtalanság és az álmatlanság esetén is segítségünkre lehet a mákliszt. Segíti az alvást, ezáltal csökkenti a kimerültséget, a nyugtalanságot.

9. Támogatja az immunrendszert
A mákőrlemény ásványi anyagai, különösen a cink és vas hozzájárulnak az immunrendszer egészséges működéséhez és segítik megelőzni a fertőzéseket és megfázásokat.

10. Növeli a vasszintet
A mákliszt fogyasztása magas vastartalma miatt ajánlott terhesség és szoptatás alatt, illetve gyermekeknek, kiemelten a fokozott növekedés időszakában. A rendszeres vaspótlás kihat a koncentrációra, a mindennapi teljesítőképességünkre, a haj, a bőr és a körmök általános állapotára.

Mákliszt a konyhában
A vegán és gluténmentes mákőrlemény népszerű paleo és testsúlycsökkentő alapanyag, magas fehérje és ásványi anyag tartalmú liszthelyettesítő, ami jól passzol a citrommal és az eritrittel. Kiválóan helyettesíti a darált mákot is!
Máklisztes muffin dzsemmel vagy bogyós gyümölccsel

Hozzávalók:
3 egész tojás
100 g kókuszcukor
3 evőkanál kókuszzsír
1/2 teáskanál szódabikarbóna
120 g mákliszt
gyümölcsdzsem vagy friss bogyós gyümölcs
1 csésze víz

Elkészítés:
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra. Vékonyan kend ki kókuszzsírral a muffin formát.
Verd fel a tojásokat egy nagy tálban és add hozzá a kókuszzsírt és a cukrot. Keverd el jól. Add hozzá a máklisztet és a szódabikarbónát és a vizet. Keverd addig, míg nagyjából jól elegyedik az egész.
Ha friss bogyós gyümölcsöt használsz, keverd bele a bogyókat a masszába, és aztán kanalazd bele a kész keveréket muffin formába.
Dzsem esetén: kanalazd bele a masszát a formákba és mindegyikbe tetejére tegyél egy kis dzsemet. Sütsd 30 percig.

Felhasználási javaslat: muffinok, fánkok, töltelékek, kenyér, lepény készítéséhez, vagy önmagában napi 2 púpozott evőkanál joghurtban, gyümölcslében elkeverve, vagy ételekre szórva.

Figyelmeztetés:
A termék vérhígítók melletti alkalmazásával kapcsolatban konzultáljon kezelőorvosával

A termék 6 éves kortól alkalmazható

A termék alkalmazható cukorbetegség esetén

A termék alkalmazható terhesség, és szoptatás időszakában

Tárolás: fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó! Felbontás után, frissessége megőrzése érdekében hűtőben tárolandó!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Fűben fában....  
Címkék: koleszterinszint, szódabikarbónát, fehérjetartalma, kezelőorvosával, nyugtalanságot, figyelmeztetés, bőrviszketésre, növekedésükben, szódabikarbóna, súlyfelesleged, immunrendszert, bőrgyulladások, koncentrációra, hajproblémákat, alkalmazásával, alapanyagaként, kialakításához, megtalálhatóak, gyümölcslében, kimerültséget, használhatunk, kókuszolajjal, immunrendszer, hozzájárulnak, felhasználási, gyümölcsdzsem, szívtámogatás, anyagcseréből, cukorbetegség, csontritkulás, álmatlanságot, kókuszzsírral, felszívódását, elkerüléséhez, segítségünkre, szabályozzák, darált mákot, mákolaj előállítása, mákszemeket kisajtolják, mákőrlemény magas, mákliszt magőrlemény, mákőrlemény nagy, mákőrlemény összetevői, mákőrlemény támogatja, idegrendszer egészségét, idegi nyugtalanságot, édeskés aromáját, mákliszt éltető, mákliszt használható, olyan hajproblémákat, szétnyíló hajvégek, fejbőrtől kezdve, PALEO ÉS GLUTÉNMENTES, TERMÉSZETES ÁSVÁNYI ANYAGOKBAN GAZDAG, ALACSONY GLIKÉMIÁS INDEX, DIÉTÁS ÉTREND RÉSZE,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Paul David Tripp Április 21  Esti kép  Akarat  Németh László tollából  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A másik dolog,  Facebookon kaptam  Örülök, hogy látlak!  Alázat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  A sors  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Alázat  Facebookon kaptam  Egy lelki imádság  Szívem tiéd  Png kutya  Png ház  69 éve hunyt el Albert Einstei...  A tömeg, a Mester, a módszer, ...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Mi lenne ha  Tavaszi kép  A televizió nem a kultúrát kép...  Facebookon kaptam Annuska bar...  Png nő  Ne kapaszkodj magasabbra,  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Png fotel  Facebookon kaptam Mírjam barát...  képre írva  Szép napot kívánok  Esti kép  Nagyon különös  Kerüld el az evangélium örömén...  Nagyi telefonál  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  képre írva  Png fotel  Albert Einsteinről  Nem számIt  Png virág  Facebookon kaptam  Minden harmadik...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  képre írva  Még csak most kezdődik a nap  Paul David Tripp Április 21  Julian Brass gondolata  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Örülök, hogy látlak!  Facebookon kaptam  képre írva  Soha ne kedvezz...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Fekete-erdő desszert  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Png férfi  Reménység és erő Krisztustól e...  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 20  Facebookon kaptam  Png ház  Fehér virág  Facebookon kaptam  Próbálj meg ...  Png cica  Rátalálsz  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Facebookon kaptam  Németh László tollából  Nevem  Radikális szeretet  Facebookon kaptam  Png férfi  Szép estét kedves látogatóimna...  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Ami embereknek lehetetlen, az...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
darált mákot, mákolaj előállítása, mákszemeket kisajtolják, mákőrlemény magas, mákliszt magőrlemény, mákőrlemény nagy, mákőrlemény összetevői, mákőrlemény támogatja, idegrendszer egészségét, idegi nyugtalanságot, édeskés aromáját, mákliszt éltető, mákliszt használható, olyan hajproblémákat, szétnyíló hajvégek, fejbőrtől kezdve, szokásos módon, máklisztben található, fontos tápanyagok, mákliszt nagy, csontok egészségét, mákőrlemény rendszeres, erősebb csontozat, csontritkulás elkerüléséhez, csontsűrűség javításához, csontok károsodását, erősebb csontokat, mákőrlemény kifejezetten, ásványokkal kombinálva, álmatlanság esetén, mákőrlemény ásványi, immunrendszer egészséges, mákliszt fogyasztása, fokozott növekedés, rendszeres vaspótlás, körmök általános, muffin formát, nagy tálban, kész keveréket, termék vérhígítók, termék alkalmazható, koleszterinszint, szódabikarbónát, fehérjetartalma, kezelőorvosával, nyugtalanságot, figyelmeztetés, bőrviszketésre, növekedésükben, szódabikarbóna, súlyfelesleged, immunrendszert, bőrgyulladások, koncentrációra, hajproblémákat, alkalmazásával, alapanyagaként, kialakításához, megtalálhatóak, gyümölcslében, kimerültséget, használhatunk, kókuszolajjal, immunrendszer, hozzájárulnak, felhasználási, gyümölcsdzsem, szívtámogatás, anyagcseréből, cukorbetegség, csontritkulás, álmatlanságot, kókuszzsírral, felszívódását, elkerüléséhez, segítségünkre, szabályozzák, alkalmazható, hajmaszkként, mennyiségben, gluténmentes, készítéséhez, gyermekeknek, csontsűrűség, konzultáljon, aminosavakat, idegrendszer, nyugtalanság, fertőzéseket, megfázásokat, egészségügyi, kifejezetten, fejlődésében, kapcsolatban, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.